Terve Ihminen

Teen blogiini myös koulussa annettuja blogitehtäviä, tässä niistä ensimmäinen.

Terve Ihminen


Terveys on täydellisen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila.



Mielestäni terve ihminen suoriutuu päivän askareista ilman suurempia ongelmia. Terveellä ihmisellä on fyysisesti,henkisesti ja sosiaalisesti tasapainoinen elämä. Hänellä on läheisiä ihmisiä ja hän kokee itse pärjäävänsä elämässä. Terve mieli on iso osa terveellistä elämäntapaa. Epäterve mieli vaikuttaa koko henkilön terveyteen ja silloin hänen on vaikea suoritua muissakin terveyden osa-alueissa. 

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on tärkeää terveyden kannalta. Yksipuolinen tai puutteellinen vaikuttaa koko hyvinvointiin. Riittävä ravinnon saanti auttaa jaksamaan ja suoriutumaan päivän askareista. Epäterveellisellä ruokavaliolla saattaa olla monia haittavaikutuksia kehon ja mielen hyvinvointiin. Riittävä energiansaanti päivittäin on välttämätöntä terveydelle.

Aiheeseen liittyvä kuva

Liikunta ja harrastukset


Säännöllinen liikunta edistää hyvää terveyttä. Liikunnalla on positiivisia vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Jokaiselle jatkuva treenaaminen ei välttämättä sovi, mutta jokaisen olisi hyvä liikkua päivässä edes jonkun verran. Jos urheilullinen harrastus ei tunnu itselle sopivalta, on hyvä terveyden edistämiseksi löytää jokin muu harrastus josta nauttii, esimerkiksi lukeminen.

                                                      Minun terveyteni


Pidän omasta terveydestäni huolta liikunnalla ja normaalilla ruokavaliolla. Käyn kuntosalilla pari kertaa viikossa ja myös lenkillä koiran kanssa. Minulla on mukava perhe joka auttaa minua jos tarvitsen apua. Minulla on myös läheisiä ystäviä, joiden kanssa on kiva viettää aikaa. Yritän syödä monipuolisesti, mutta välillä tykkään herkutella, mikä on mielestäni ihan sallittua. Voisin parantaa terveyttäni nukkumalla enemmän, koska tunnen välillä itseni väsyneeksi.

Jokainen kokee oman terveytensä eri tavalla. Mielestäni liiallinen terveyden ihaileminen on turhaa jos tuntee itsensä onnelliseksi ja on tyytyväinen omaan kehonkuvaansa.


Katriina





Kommentit